Träningsläger för fotboll i Spanien

Ett träningsläger för fotboll i Spanien är mer än bara ett träningsläger. Det är en omfattande fotbollsupplevelse som ofta inte kan mäta sig mot andra träningsläger utomlands. Landet andas fotboll och atmosfären runt om fotbollsplanerna går att ta på. Denna helhetsupplevelse kostar ofta lite mer än andra träningsläger men det är ju just för att man får lite mer än andra träningsläger när man väljer ett träningsläger beläget i Spanien.

Att träna fotboll i Spanien

Detta land som andas fotboll är väldigt tacksamt att åka till på träningsläger. Ni kan med fördel åka hit vilken tid på året som helst eftersom det aldrig faller snö eller slask från himmeln, och halkan är därför obefintlig.

Ni kan välja mellan en eller flera dagliga träningar och givetvis mellan konstgräs och gräs. För att detta skall bli en lärorik och inspirerande resa fylls även dagarna med seminarium där man bland annat får lära sig mer om teknik, taktik, spelstil etcetera.

Aktiviteter

När man reser till Spanien för att träna fotboll är det givet att man skall uppleva mer än hotellet och gräsplanerna. En mycket populär och uppskattad aktivitet är att gå och se något av La-Liga lagen i Barcelona spela match. Man kan även få möjligheten att få träna på Camp Nou eller La Masia. Detta är en unik möjlighet för laget att få visa upp sig samt att få känna på känslan i arenorna.

Man kan också få möjligheterna att träna mot spanska lag eller bli inbjuden i lokala turneringar. Att få spela mot andra lag internationellt är näst in till ovärderligt och om man får denna chans bör man se till att lära sig så mycket det bara går från spanjorerna och dess spelstil.

Spanien är ett av de länder som utöver fotbollsträningar erbjuder en lång rad andra aktiviteter både för vuxna och barn. Och med det sagt är det viktig att nämna att Spanien även är ett utav de säkraste länderna att åka till. Spanjorerna är trevliga prickar som är otroligt gästvänliga. Flickorna kan känna sig trygga eftersom alla besitter en otrolig respekt i detta land – något som är viktigt när man skickar i väg sina barn till ett annat land för att träna fotboll.

Som vi nämnde tidigare är det lite dyrare att åka till Spanien på träningsläger för att spela fotboll. Det är därför viktigt att man får ett bra paketpris där både träning, boende och aktiviteter ingår. Nedan har vi listat våra favoritdestinationer som verkligen är värt ett besök.

Prades Park

Denna lugna, fantastiska miljö är FC Barcelonas egna favoritanläggning. Den är känd för sina naturgräsplaner och harmoniska miljö. FC Barcelona lägger sin populära fotbollsskola just här så om man har tur kan man få gå en träningsmatch mot spanjorerna. Här erbjuds två boendealternativ. Man kan antingen bo i flerbäddsbungalow där hela laget ryms eller 4-bädds bungalows. Båda alternativen är fräscha och utrustade med både toalett och dusch. Det finns två naturgräsplaner i absolut toppklass. Kvalitén på gräsplanerna kan hållas till en av de högre eftersom det endast tas emot två lag åt gången. Detta gör att träningstiderna blir otroligt flexibla och den goda kvalitén på planerna behålls.

Santa Susanna

Denna träningsanläggning är en av Spaniens mest besökta och populära när det kommer till träningsläger för fotboll. De flesta förstår vad vi pratar om vid ankomsten till det 4-stjärninga hotellet och naturgräsplanerna.

Detta är ett perfekt träningsläger för fotboll eftersom Santa Susanna är utrustat med några av Kataloniens bästa planer. Santa Susanna ligger bara en kort tågresa ifrån Barcelona så aktiviteterna som ofta utförs utöver träningarna ligger nära till hands. Här är det vanligt att man tittar på fotboll på den välkända arenan Camp Nou tillsammans med flera tusen andra fotbollsfans. Barcelona är ju en av de populäraste weekendresmålen och vad som symboliserar ett sådant resmål är ju god mat, shopping och nära till sevärdheter. Så se till att äta på en spansk restaurang och gå igenom gamla stan, bara det är en upplevelse.

Santa Ponsa

För träningsläger i fotboll är Mallorca en otroligt gästvänlig destination eftersom ön är känd för sina vackra landskap, härliga klimat och rika nöjesliv. Intresset för Mallorca från fotbollsspelare ökade under 2018 när ön blev presenterad som destination utav nordiska lägerarrangörer och det blev snabbt en succé. Konstgräsplanen är en nyanlagd sådan från 2016. I Santa Ponsa får man allt man önskar att ett träningsläger skall innehålla. Här finns strand, pool och aktivitetsområden för alla åldrar. En dagsutflykt till den gemytliga staden Palma är verkligen att rekommendera, här bjuds det på bra shopping, mysiga restauranger och barer.

5 i snittbetyg av 1 röster