Åk på träningsläger utomlands

Vi tipsar om de bästa resmålen utomlands.

Träningsläger utomlands

Ett träningsläger utomlands är verkligen ett minne för livet för samtliga inblandade. Vuxna och barn får en annorlunda typ av resa och kanske inspirerar detta till att fler väljer att vara aktiva på kommande semestrar. Att se och uppleva en stad genom fysisk aktivitet är en fantastisk upplevelse. Bara en sån sak som att värma upp med en joggingtur på stranden i Turkiet, i bergen i Italien eller genom Gamla stan i Grekland, istället för att springa 3 varv runt 800-meters planen hemma i Sverige får en att vilja boka en resa redan igår!

Träningsläger är populära inom alla sporter men allra mest bland fotbollsspelarna. Klimatet oavsett årstid är väl anpassat till mycket löpning och långa teknikpass på gräsplanerna. Alla träningsresor där fotboll är den primära aktiviteten blir väldigt njutbara. Solen gör sitt men så även städerna, miljön och maten. Gemensamt med alla träningsläger på de olika anläggningarna är den goda och rejäla maten. Många anläggningar dvs hotell eller vandrarhem tar ju även emot ”vanliga gäster” som är där för att träna så maten blir en central och mycket viktig del på alla träningsresor.

Nedan har vi listat tre av de mest populära resmålen när det kommet till träningsresor.

Träningsläger i Grekland

Detta land är berikat med en lika otrolig historia som det finns öar i landet. Aten är huvudstaden och där händer det inte mycket som imponerar. Många söker sig därför ut på kusten för att komma åt både berg med massa höjdmeter men också för dess gräsplaner. Medelhavsklimatet möjliggör träning året runt i alla dess former. En väldigt välkänd del i Grekland är Loutraki som ligger väster om Aten. Hit kommer folk för att träna både fotboll, simning och bågskytte. För cyklisten som är ute efter höjdmeter är bland annat Epirus ett självklart val. Här cyklar man på bilfria vägar i berg som man inte trodde fanns i Europa.

Träningsläger i Portugal

Hit åker vintertränaren som är trött på kyla redan i januari. Klimatet är nämligen redan i årets första månad utmärkt för konditionsträning och alla annan typ av träning för den delen. Ett av Algarvekustens största sportkomplex är beläget i Alfamar och det är också hit många åker för träningsläger för bland annat fotboll och handboll. Vi gör en vild chansning på att det är de tre stora fotbollsplanerna, gymmet, friidrottsarenan, handbollsplanerna och volleybollplanerna som kan locka hit samtliga lag och däribland ett antal allsvenska damlag i fotboll. Det turkosa vattnet lockar även motionären till träningsresor där man utöver en massa träning ägnar sig åt massage samt god mat och dryck.

Träningsläger i Tjeckien

Givetvis syftar vi till Tjeckiens huvudstad som är en av Europas vackraste städer – Prag! Hit vallfärdar folk för att dricka fantastiskt god öl och strosa i gränderna. Det kan man göra, också. Men man får inte missa att utforska staden från exempelvis ett par löparskor. Som tidigare nämnt är ett av de bästa sätten att upptäcka nya platser på – att springa! Flertalet idrottslag skickas hit varje år för att genomföra träningsläger. Tack vare stadens otroliga kultur har den de senaste åren även lockat turisterna vilket har gjort att staden seglat upp och blivit ett av de populärare resmålen. Om syftet med att åka på ett träningsläger utomlands är att kunna kombinera träning med nöje är detta det perfekta resmålet för det!

3.7 i snittbetyg av 3 röster