Träningsläger längdskidor

Ett träningsläger för längdskidåkning består ofta lika mycket utav längdskidsträning som utav naturupplevelser. Eftersom längdskidåkningen är en sport som gemeneman kan genomföra blir träningslägren ofta det som tar träningen till helt nya höjder. Denna materialsport genererar såklart i en hel del teori och pryl-snack. Något som är mer än välkommet att ägna sig till under träningslägret. Så för alla som vill utveckla och få ut mer utav sin längdskidåkning är ett träningsläger en god idé. Både nybörjare och de mer erfarna är välkomna på träningslägren eftersom man delas in i grupper utefter sin kapacitet.

Träningsläger för längdskidor

Oavsett om målet med träningslägret är att få en bättre teknik för att kunna njuta mer utav dina motionsturer eller om du är ute efter medaljtiden på vasaloppet är det en bra investering att åka på träningsläger. Förutom en massa rolig träning bjuds det ofta på föreläsningar och teknikträning i lugnare former. Föreläsningarna handlar bland annat om vasaloppsförberedelse, kost och vallning.

En typisk dag på ett träningsläger för längdskidor kan se ut på följande sätt:

  • 7:30 Frukost
  • 9:00 Teknikpass, gruppen delas in i grupper
  • 11:30 Lunch
  • 14:30 Teknikpass, privatlektion (med filmning) + Teknikstafetter
  • 17:30 Middag
  • 18:30 Föreläsning, det senaste inom teknikutveckling + Vasaloppsuppladdning

I Sverige finns det otroligt många träningsläger att tillgå. Vårt tips är att satsa på att åka under vinterhalvåret eftersom de träningsläger som hålls i hallar tenderar att bli väldigt upplevelsefattiga eftersom man åker tämligen många varv på ofta väldigt korta banor. Här är några av våra favoriter när det kommer till träningsläger för längdskidor både för nybörjare och mer erfarna.

Träningsläger för längdskidor i Grönklitt, Orsa

Här håller Lager 157 Ski Teams sportchefer och tidigare elitåkarna Anton Järnberg och lars Ljug träningsläger. Här bjuds det upp till många timmar i spåret i det natursköna skidparadiset Grönklitt. Det blir även föreläsningar, materialgenomgångar, filmning samt god mat och dryck.

Träningsläger för längdskidor i Bruksvallarna, Härjedalen

Detta träningsläger är en kombo utav skidåkning och yoga i Härjedalens hjärta, Bruksvallarna. Detta har visat sig vara en makalös kombo och med kunniga instruktörer utvecklar du din skidåkning samtidigt som du beger dig på en inre resa i Yogan. Emma Harlin och Carolina Söderberg står för yogan och Mikaela Sundbaum för längdskidåkningen. Både erfarna utövare och nybörjare är välkomna eftersom man även här anpassar grupper efter kapacitet där ambitionsnivån bestämmer intensiteten. Här tränar du i fjällmiljö med likasinnade och god mat i en fin gemenskap är minst lika viktigt som bra träningspass.

Träningsläger för längdskidor i Vålådalen

Detta är meckat för er som älskar längdskidåkning. Träningsläger för längdskidåkning är och har länge varit oerhört populärt för både nybörjare och eliten här i Vålådalen. Många elitskidåkare har länge haft Vålådalen som träningsbas. Här kan du därför få samsas om spåret tillsammans med riktigt tunga namn från landslagen. Bara det argumentet räcker ju egentligen för att man skall inse kapaciteten som anläggningen har, och kan ge dig. Men vi vill ändå berätta lite mer om detta som har kommit att bli ett officiellt Vasaloppscenter. Vålådalens ambition är att alltid kunna erbjuda bästa tänkbara längdspår. De välpreparerade skidspåren sträcker sig längre än 50 km med en varierande svårighetsgrad. Boende och middagar sker på Vålådalens Fjällstation där det även ingår spårkort och tillgång till vallabord.

4.3 i snittbetyg av 6 röster