Svenska träningsläger

Hitta roliga och bra träningsläger i Sverige.

Träningsläger i Sverige

Skillnaden på att åka på träningsläger i Sverige kontra utomlands förutom det lite friskare klimatet är att du får betydligt mycket mer tid till semester och där med träning eftersom du håller dig inom Sveriges gränser. Att kombinera träning med nöje är absolut möjligt även om du håller dig i ditt eget land. Att semestra i Sverige är det faktiskt många som inte gör. Så detta blir därför ett utmärkt tillfälle att utforska och därmed uppleva sitt eget land i kombination med träning.

Träningsläger för löpning i Sverige

Att uppleva otroliga miljöer i Sverige från ett par löparskor är en upplevelse för sig. En av de populärare resmålen i Sverige för träningsläger och löpning är Fjällen på våren och sommaren. Här får man en minnesfull upplevelse. I fjällen kan man få både snällt och lite mer krävande underlag. Brant men också flacka sträckor. Om man inte vill åka uppåt eller kanske är bosatt längre ner i landet räcker det att ta sig till Skåne för att komma till en av våra favoriter bland träningsläger för löpning. I Skåne kan man inte hitta bergen likt dem i fjällen men vi lovar, branterna som bjuder upp till en mjölksyredans räcker gott och väl här! Väljer du att springa med grupperna springer man ofta längre sträckor med mat och dryckespauser och hela upplevelsen är just, en upplevelse snarare än ett träningspass. Man behöver inte vara oroad för att träningslägret är för tufft eller för lätt eftersom man ofta blir indelad i grupper baserat på hur erfaren man är.

Fjällfavoriter för träningsläger och löpning:

  • Grövelsjön, Dalarna
  • Kullaberg, Skåne
  • Sälen, Dalarna

Träningsläger för handboll i Sverige

Handbollsträningar kan precis som all annan träning varieras i en oändlighet. Just därför är det viktigt att alltid vara nyfiken och variera träningarna för att inte bli omsprungen av andra lag som håller sig uppdaterade. Ett träningsläger i handboll bör innehålla både handboll, teori och fysträningar eftersom detta kommer ge utrymme till lika mycket individuell utveckling som den gemensamma utvecklingen för laget. Du tränar med personer som är i samma eller omkring din ålder. För att ditt läger skall bli en minnesfylld resa där du även får umgås med nya och gamla vänner anordnas ofta roliga aktiviteter vid sidan om träningen.

Två träningsläger i Sverige för handboll som vi verkligen kan rekommendera:

5 i snittbetyg av 1 röster