Lite drygt 18 500 åskådare hade tagit sig till Studenternas IP i Uppsala för att följa SM-finalen i bandy säsongen 2018/2019 mellan Villa Lidköping BK och Västerås SK Bandyklubb. De blåklädda Villasupportrarna dominerade läktarna och det var tydligt att Lidköpingsborna verkligen ställt upp för sitt lag och åkt de 33 milen för att förhoppningsvis få se Villa vinna sitt första SM-guld i klubbens historia.

Solen visade sig från sin bästa sida, termotern visade några plusgrader och vindbyar svepte in över planen. Allt var som upplagt för en riktig rysarfinal mellan två lag som spelar en offensiv och rolig bandy. Villa hade dominerat säsongen med vinst i både World Cup och elitseriens grundserie. Samtidigt slog Villa bland annat poängrekord i elitseriens grundserie efter att bara ha förlorat en enda seriematch som skedde borta mot Bollnäs.

De första 15-20 minutrarna av matchen hade ett makalöst högt tempo där båda lagen satsade full fart framåt hela tiden. Ett typiskt Västerås-spel medan Villa brukar vilja hålla i bollen och värdera sina anfall mer. Båda lagen fick lite "enkla" mål och efter 33 spelade minuter visade matchtavlan 2-2. Sedan fick Villa in en hörnretur innan Martin Karlsson snyggt åkte igenom Västerås försvar och satte in bollen till 4-2 bara två minuter senare. Innan halvtidsvilan hann Martin Johansson med att dundra in ett frislag till Villa och med halvtidsresultatet 5-2 kändes det som att Villa hade en trygg ledning.

Om Västerås skulle lyckas hämta ikapp underläget krävdes det att de började andra halvlek med att få in ett eller två snabba mål men istället var det Villa som utökade sin ledning med både 6-2 och 7-2. Västerås försökte sedan trycka på med Villas försvar lyckades gång på gång att stoppa Västerås anfall. Eter 85 minuter reducerade Västerås till både 7-3 och 7-4 och många Villa-supporters började bli nervösa för att Villa skulle bli stressade och falla platt som en pannkaka. När Villas stjärna Johan Löfstedt oerhört snyggt åkte igenom Västerås försvar och satte 8-4 va saken klar och Villa vann sitt efterlängtade SM-guld.

Efter slutsignalen sprang tusentals Villa-supportar in på planen för att fira guldet med spelarna och det tog lång tid innan spelare och supportar till slut lämnade Studenternas IP. En sevärd och rolig match som innehöll det mesta. Vi kan bara gratulera Villa Lidköping till föreningens första SM-guld som klubben så länge jobbat hårt för att vinna.

Med det kan vi samtidigt passa på att säga grattis till oss själva som nu lanserat träningsläger.com där vi kommer hjälpa idrottsföreningar med att tipsa om olika träningsläger i Sverige och utomlands. Vårt syfte är att skapa en plattform dit idrottsmänniskor kan vända sig för att få information om träningsläger och lättare kunna hitta allt från bra anläggningar och boendealternativ till träningslägersarrangörer!