Simläger 2024

Tips på simläger i Sverige och Spanien.

Träningsläger för simning både i Sverige och Spanien

Ett träningsläger i simning ligger närmre till hands än ett träningsläger i en lagsport. Detta för att du endast har dig själv att ta hänsyn till om inte hela klubben vill åka. Det är till din fördel att åka själv eller med bara någon kompis på ett träningsläger eftersom du/ni då blir ensamma från er klubb eller stad att få just den kunskapen som tränaren på lägret bedriver. Som de flesta andra träningsläger kan man välja att genomföra det hemma i Sverige eller utomlands. Om man väljer att hålla sig hemma i Sverige vill vi rekommendera att man satsar på att göra det till en helhetsupplevelse och väljer destination både efter träningsmöjligheter men också till viss del efter vad man kan se och göra utanför träningen. Det skall vara roligt att åka på ett träningsläger i simning! Det är det en garanti på om man åker utomlands på träningsläger. Vår favorit är Spanien eftersom detta land erbjuder utomhusbassänger i världsklass, och vädret bidrar ofta till en väl inarbetad och snygg baddräkts eller badbyxa – bränna.

Träningsläger för simning

Träningsläger för simning i Spanien

Åker man till Spanien på träningsläger får man en simupplevelse. Här får du träna i en av världens bästa simnationer och möjligheten att samarbeta med spanska simklubbar gör att du kan ta del utav den spanska träningskulturen och få tips och råd utav spanska simmare. Ett träningsläger i Spanien för simning är ofta otroligt innehållsrikt och innehåller bland annat utomhussimning, tävlingar mot spanska simmare samt otroligt goda bassäng-kvaliteter som vi inte ens kan jämföra med de vi har i Sverige. Bassängerna är av högsta kvalitet i olympisk storlek som finns både inomhus och utomhus.

Träningsläger för simning i Spanien och Sverige som vi rekommenderar

Sweden Sport Acadamy Swim Camp

Ett träningsläger i Stockholm under vecka 31 och vecka 26 och 31 i Borås. Här är den individuella träningen i fokus med olika inriktningar under respektive träningspass med olika teman. Alla olika simtekniker utövas under veckan och när du åker hem får du med dig en tränarrapport som innehåller feedback och råd från din tränare på lägret. Detta väcker ofta en nyfikenhet hos simmarna som i sin tur ofta resulterar i fortsatta framsteg även på hemmaplan.

Besök webbplats för träningslägret: http://www.swedensportacademy.com/great-camps/swim-camp/

Mataró, Spanien

Här vill vi tipsa om destinationen snarare än arrangören. Här hittar vi 50-meters bassänger med 12 banor per bassäng som är 2 meter breda. Även om klimatet ofta är varmt är bassängerna uppvärmda. Staden ligger endast 3 mil norr om storstaden Barcelona. Sätter du dig på tåget tar du dig smidigt och billigt till Placa de Catalunya på mindre än 40 minuter. Detta gör att aktiviteterna utöver simningen blir många vilket gör hela resan till en stor helhetsupplevelse.

Torremolinos, Malaga

Detta är en av Spaniens äldsta och mest välbesökta tursitorter. Den har även lockat allt mer simmare den senaste tiden på grund av bassängutbudet. Det avgår direktflyg från Göteborg, Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Se till att njuta av den spanska kusten och allt vad den erbjuder. Stranden öppnar upp för öppetvatten-träning och lata timmar på solstolen mellan träningarna.

4.3 i snittbetyg av 10 röster